Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@03:37:30 GMT

پیامدهای حذف دلار از ثبت نام زائران اربعین

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۰۷۸۴۷

پیامدهای حذف دلار از ثبت نام زائران اربعین

با یک محاسبه ساده و در بدترین سناریو، با احتساب برابری هر دلار با ۴۱۰۰ تومان، هزینه ۴۰ دلاری صدور ویزای اربعین باید به ۱۶۴ هزار تومان می رسید اما توافق مسئولان ایرانی با سفارت عراق دستکم برای هر زائر اربعین بین ۶ تا ۱۰ هزار تومان به جیب طرف عراقی واریز کرد.

دو روز پیش بود که همزمان با رفع اختلال در سامانه ثبت نام پیاده روی اربعین (سماح)، متقاضیان با درج اعداد غیر متعارف در هنگام ثبت نام مواجه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارقامی که تا ۲۱۰ هزار تومان هم رسیده بود صدای علاقمندان به این سفر معنوی را درآورد وخبرگزاری مهر از یک مسئول در نظام بانکی کسب اطلاع کرد که تعیین نرخ دلار ۴۲۵۰ تومانی برای ثبت نام در سامانه سماح از سوی آنها نبوده و بانک مرکزی این مسئله را پیگیری می کند.

در پی رسانه ای شدن این موضوع شاهد اظهارات متفاوت و گاه متناقض مسئولان در این زمینه بودیم تا اینکه در نهایت مسئول دبیرخانه ستاد اربعین حسینی گفت: دلار از فرآیند ثبت نام زائران اربعین حذف شده و ریال مبنای پرداخت است. این در حالی است که چالش متقاضیان ثبت نام، نوع ارز پرداختی نبوده بلکه میزان اضافه دریافتی است که برای نفرات زیادی از ثبت نام کنندگان پیش آمده بود و ظاهر امر نشان می دهد که همین روند به تغییر نام از دلار به ریال ادامه دارد.

در نخستین واکنش به افزایش هزینه صدور ویزا، مجید آقابابایی دبیر ستاد مرکزی اربعین گفت: با پیگیری های وزارت کشور و وزارت امور خارجه و همکاری دولت عراق، اخذ دلار برای صدور روادید از زائرین اربعین حسینی حذف و هزینه روادید به ریال توسط سفارت و کنسولگری‌های عراق و همچنین دفاتر موقت ١٢گانه صدور روادید دریافت می‌شود.

وی ادامه داد: مبلغ کل پرداختی زائرین اربعین که شامل هزینه روادید، بیمه و هلال احمر و کارمزد شرکت‌ها وکارگزاران، ۱۹۹ هزار و ۵۰۰ تومان است.

این اظهارات در حالی بیان شد که پیش از این مسئولان در ستاد مرکزی اربعین هزینه ثبت نام شامل همه موارد فوق را ۱۹۰ هزار تومان اعلام کرده بودند که از این مبلغ ۱۶۰ هزار تومان معادل ۴۰ دلار هزینه صدور ویزا و مابقی شامل ۱۸۸۰۰ بیمه، ۶۲۰۰ تومان هزینه هلال احمر و حدود ۱۱ هزار تومان حق کارگزاری‌ها پیش بینی شده بود.

در ادامه، مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت در واکنش به حواشی پیش آمده و افزایش هزینه های ثبت نام در سامانه سماح در اظهار نظری متفاوت گفت: از ابتدای ثبت نام در سامانه سماح که از اواخر شهریور ماه آغاز شده است تاکنون ۵۰۰ هزار نفر ثبت نام کرده اند که برای حدود یک سوم آنها ویزا صادر شده است و هیچ افزایش هزینه ای در این سامانه وجود نداشته و از ابتدا هزینه دریافتی در سایت ۱۹۹ هزار و ۵۰۰ تومان ثبت شده است و امکان اینکه از فردی در هنگام ثبت نام بیش از ۱۹۹ هزار و ۵۰۰ تومان دریافت شود، وجود نداشته چرا که این سامانه سیستمی است و دستی نیست که بتوان هزینه های آن را هر روز کم یا زیاد کرد.

 

این اظهارات در حالی بیان شد که افرادی از افزایش هزینه های ثبت نام به بیش از ۲۰۰ هزار تومان گلایه داشتند.

این آخر ماجرای ثبت نام متقاضیان اربعین نبود زیرا در ادامه مسئول دبیرخانه ستاد مرکزی اربعین به خبرنگار مهر، گفت: در حال حاضر همانطور که در اطلاعیه های رسمی هم اعلام شد، رقم نهایی برای ثبت نام پیاده روی معنوی اربعین ۱۹۹ هزار و ۵۰۰ تومان پیش بینی شده است و رقمی بیش از این از زائران دریافت نخواهد شد.

وی ادامه داد: به طور کلی موضوع دریافت ۴۰ دلار منتفی شده و طبق مذاکرات قرار است رقم ۱۷۰ هزار تومان به عنوان حق صدور ویزا دریافت شود.

نمازی در مورد نحوه بازگرداندن اضافه رقم دریافتی از زائران ثبت نام کننده طی روزهای گذشته که ارقامی بیش از ۲۰۰ هزار تومان برای ثبت نام در سامانه سماح پرداخته اند، گفت: در این مورد هنوز تصمیم گیری نشده اما پس از جمع بندی، به زودی اعلام نظر می کنیم.

نمازی البته خبر دیگری هم داشت. او تاکید کرد: در پی افزایش هزینه صدور ویزا و برای رعایت حال متقاضیان پیاده روی اربعین، ذوالفقاری رئیس ستاد اربعین در مذاکراتی که با شرکت بیمه داشت، هزینه بیمه از ۱۸ هزار و ۸۰۰ به ۱۶ هزار تومان و هزینه هلال احمر به ۵ هزار تومان کاهش یافت. این کاهش هزینه بیمه و هلال احمر اگرچه به دلیل افزایش هزینه صدور ویزا، سبب ثابت ماندن هزینه نهایی ثبت نام می شود اما این سوال را در اذهان ایجاد می کند که اگر توان ارائه خدمات مشابه با حق بیمه ۱۶ هزار تومانی همانند حق بیمه ۱۸ هزار تومانی وجود داشت، اساسا به چه دلیل از ابتدا همین رقم ۱۶ هزار تومان پیش بینی نشده بود و اگر در ازای کاهش قیمت، قرار است بخشی از خدمات بیمه ای تنزل پیدا کند آیا در این زمینه اطلاع رسانی صادقانه ای انجام خواهد گرفت یا خیر؟

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۷۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل هزینه بازسازی غزه را حدود ۵۰ میلیارد دلار برآورد کرد

  به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون المیادین، مدیر بخش جهان عرب در برنامه توسعه ملل متحد، تاکید کرد بازسازی نوار غزه ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

عبدالله الدردری هزینه بازسازی ویرانی‌های نوار غزه و رونق بخشیدن به اقتصاد در این منطقه را در صورت توقف فوری جنگ، بین ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار برآورد کرد.

الدردری افزود: زمانی که می‌گوییم شاخص توسعه انسانی در نوار غزه ۴۰ سال به عقب برگشت، ما درباره از بین رفتن همه دستاورد‌هایی سخن می‌گوییم که در زمینه‌های آموزش، بهداشت، متوسط عمر و متوسط درآمد فرد به دست آمده بود. اما پیامد‌های این جنگ، در بلندمدت ادامه خواهد داشت، مگر آنکه مراکز آموزش موقت ایجاد و خدمات حمایت اجتماعی و روانی برای مردم ارائه کنیم و ارائه خدمات اساسی هم از سر گرفته شود که این موضوع شامل کرانه باختری و قدس شرقی هم می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: بدون سرمایه گذاری گسترده، شکوفایی اقتصادی رخ نخواهد داد. هزینه اجرای برنامه‌های اولیه رونق اقتصادی مانند احداث سرپناه‌های موقت به دو تا سه میلیارد دلار می‌رسد.

دیگر خبرها

  • ۲۵ میلیون تومان بدهید گواهینامه تقلبی بگیرید!/ مراقب باشید مرتکب قتل عمد نشوید
  • همکاری ژاپن در بخش انرژی و آب افغانستان
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • نگاهی به چالش تاکسی های برقی برای مالکان| در صورت تصادف تاکسی های برقی، عملکرد بیمه باید چگونه باشد؟
  • راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان
  • هزینهٔ حج امسال، ۳۰۰ دلار کمتر است
  • سازمان ملل هزینه بازسازی غزه را حدود ۵۰ میلیارد دلار برآورد کرد
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • پیشنهاد استاندار خوز‌ستان برای صدور گذرنامه اتباع ‌در اربعین